Εορτή Αγίας Τριάδος

Με λαμπρότητα και θρησκευτική μεγαλοπρέπεια πανηγύρισε και φέτος ο Ι.Ν Αγίας Τριάδος Σελλασίας. Αναλυτικότερα, την Κυριακή το πρωί, εορτή της Πεντηκοστής, η Ενορία Σελλασίας είχε την ιδιαίτερη χαρά να υποδεχθεί τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ.κ Ευστάθιο ο οποίος χοροστάτησε στον Όρθρο και προέστη της Θείας Λειτουργίας. Το θείο λόγο κήρυξε ο λαϊκός κήρυκας της Μητροπόλεώς κ. Ευάγγελος Νικολακάκης. Ο Σεβασμιώτατος με την ολοκλήρωση της Θείας Λειτουργίας απευθύνθηκε στο πολυπληθές εκκλησίασμε, για να τονίσει τη σημασία του εορτασμού της ημέρας, ενώ παράλληλα εξέφρασε τις ευχές του για υγεία και ευημερία. Μετά τη διανομή του αντιδώρου ο σεπτός Ποιμενάρχης μας είχε τη χαρά να ομιλήσει με τα παιδιά του χωριού, τα οποία ως έκφραση της αγάπης τους του προσέφεραν μια ανθοδέσμη και σπιτικά γλυκίσματα.

Στη Θεία Λειτουργία παρέστησαν η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Λακωνίας κ. Τζανετέα, οι Αντιδήμαρχοι Δ. Σπάρτης κύριοι Αποστολάκος και Φλώρος, ο Διοικητής του Κ.Ε.Ε.Μ Ταξίαρχος κ. Σκορδάς, εκπρόσωποι της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λακωνίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σπάρτης και ο Πρόεδρος του Δ.Ε Σελλασίας κ. Θεόδωρος Μανωλόπουλος.

Το απόγευμα του Σαββάτου τελέσθηκε Πανηγυρικός Εσπερινός, στον οποίο συμμετείχε πλέθος κληρικών. Για τη μεγάλη εορτή της Πεντηκοστής μίλησε ο Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεώς μας Παν. Αρχιμανδρίτης Ευστάθιος Πορφύρης.

 


Εκτύπωση   Email