Επιτυχημένη εκδήλωση των Κατηχητικών Σχολείων για τη διπλή εορτή της 25ης Μαρτίου

Με εξαιρετική ομολογουμένως επιτυχία, το Γραφείο Νεότητος της Ιεράς Μητροπόλεως Μονεμβασίας και Σπάρτης, με τη συμμετοχή των Κατηχητικών Σχολείων της Σπάρτης και της ευρύτερης περιοχής, διοργάνωσε το απόγευμα του Σαββάτου 19 Μαρτίου 2016, στην κατάμεστη αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Σπάρτης, εκδήλωση αφιερωμένη στη μεγάλη χριστιανική εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και τους Ήρωες της Επανάστασης του 1821.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιελάμβανε θεατρικό έργο, με τίτλο: «Ευαγγελισμός και Ελληνισμός», βασισμένο στο ομώνυμο ποίημα του Αριστοτέλη Βαλαωρίτη, το οποίο, απέδωσαν με θεατρικά μονόπρακτα και κατά σειρά εμφάνισης τα Κατηχητικά Σχολεία: Καλογωνιάς, Αγίου Νικολάου Σπάρτης, Τσεραμιού, Κοκκινορράχης, Αγίου Σπυρίδωνος Σπάρτης, Μυστρά, Μαγούλας και Αμυκλών και συνόδευσαν με επίκαιρα τραγούδια οι χορωδίες των Κατηχητικών Σχολείων Οσίου Νίκωνος και Αγίου Σπυρίδωνος Σπάρτης. Τη γιορτή έκλεισαν με παραδοσιακούς χορούς οι χορευτικές ομάδες των Κατηχητικών Σχολείων Σελλασίας και Ξηροκαμπίου.

Η όμορφη αυτή εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τον πάντα μεστό, πατρικό και μελίρρυτο λόγο του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας κ. Ευσταθίου, ο οποίος, ιδιαίτερα συγκινημένος, αφού ευχαρίστησε θερμά τον υπεύθυνο του Γραφείου Νεότητος της Ιεράς Μητροπόλεως μας Πανοσ. Αρχιμ. π. Ευστάθιο Πορφύρη μαζί με τη συντονιστική ομάδα, που έδωσαν την ψυχή τους για τη διοργάνωση της εορτής, συνεχάρη από τα βάθη της καρδιάς του τα ίδια τα παιδιά, τα οποία απέδειξαν -για άλλη μια φορά- πως όχι μόνο υπηρέτησαν πιστά τους ρόλους που ανέλαβαν, αλλά και πως έχουν κλείσει μέσα στην καρδιά τους Χριστό και Ελλάδα.


Εκτύπωση   Email